Stress verlagen dankzij de aanmaak van oxytocine
Stress is een oproep om in beweging te komen en ontstaat in de regel door een prikkel van buitenaf. Je kunt stress ervaren in verschillende gradaties: van een beetje stress tot stress die leidt tot een overspannen situatie. Ongeacht de hoeveelheid stress die je ervaart, leidt dit tot een activiteit in een gedeelte van de hersenen, waardoor de bijnieren het stresshormoon adrenaline aanmaken.

De natuurlijke tegenhanger van adrenaline is oxytocine. Dit hormoon wordt op hetzelfde niveau in de hersenen aangemaakt als het stresshormoon adrenaline. Omdat het hormoon oxytocine de tegenhanger is, heeft het een modulerende, dempende werking en zorgt het voor meer ontspanning. Stress wordt in de kiem gesmoord door oxytocine.

Lees meer bij oxytocine aanmaken over de werking van dit hormoon.

Tactiel Stimulering geeft directe ontspanning bij stress
Tactiel Stimulering geeft directe ontspanning in een overspannen situatie. De behandeling zorgt ervoor dat oxytocine wordt aangemaakt en helpt stress verlagen. Ongeacht of de stress van binnenuit of van buitenaf komt: het resultaat van de behandeling is hetzelfde. De hoeveelheid oxytocine die nodig is, is afhankelijk van wat er aan de hand is. Het geluid van de wekker of het moeten poetsen van een huis vraagt bijvoorbeeld minder oxytocine dan het dreigend ontslag en de gedachte dat de hele wereld instort.

Wil je graag werken met stress verlagen? De docenten van School of Touch leren het je graag. Met Tactiel Stimulering wordt het oxytocine niveau direct verhoogd en het stresshormoon adrenaline verlaagd met als resultaat dat je direct ontspanning ervaart.

Wil je meer weten over het ontstaan en de werking van stresshormoon adrenaline en de tegenhanger oxytocine? Lees meer bij: sympathisch/parasympatisch zenuwstelsel.