Of je gewoon beweegt, zware lichamelijke arbeid verricht of een topsporter bent, spierherstel is voor iedereen belangrijk. Bij topsporters komt dit het duidelijkst naar voren. De resultaten die zij behalen zijn een direct gevolg van hun conditie, waardoor zij moeten kunnen rekenen op een snel spierherstel. Optimaal spierherstel voorkomt blessures en hun carrière valt of staat met een goede gezondheid.

Spierherstel is een natuurlijk proces
Als je onvoorbereid de vierdaagse loopt is de kans groot dat er na de eerste dag een zwaardere tweede dag komt. Uiteindelijk is de kans groot dat je blessures krijgt en moet afhaken, omdat het lichaam onvoldoende getraind was. Je spieren en weefsels waren niet in staat om op tijd te herstellen, waardoor je teveel van je lichaam vroeg. De snelheid waarmee het lichaam herstelt, wordt namelijk bepaald door jouw mate van gezondheid. Het lichaam kan echter voorbereid worden op fysieke inspanningen, hoe groot of klein ze ook zijn. Door training in een sneller spierherstel kun je op de tweede dag weer in volle gezondheid aan de startlijn staan en is afhaken geen optie meer.

Tactiel Stimulering voor spierherstel
Tactiel Stimulering helpt bij spierherstel. Hoe meer Tactiel Stimulering wordt toegepast in het voortraject, hoe sneller het spierherstel op die momenten dat het nodig is. Tactiel Stimulering zorgt voor een volledig gevoel van ontspanning en juist in de herstelperiode maak je de meters.

Tactiel Stimulering zorgt voor rustperioden waarin de herstelprocessen optimaal geprikkeld worden. Spierherstel verloopt sneller, waardoor de inzetbaarheid wordt verhoogd. Hoe beter je traint, hoe beter het resultaat.

Wil jij sporters in hun fundament ondersteunen? Dan is Tactiel Stimulering een doeltreffende en effectieve methode. Jij kunt het verschil maken, wat het verschil maakt. Bekijk hier de School of Touch opleiding voor sportmasseurs.