Reactie op angst
Fight, flight or freeze. Oftewel: Vechten, Vluchten of Bevriezen. Wanneer angst je overspoelt kun je in een van die drie reacties terecht komen. Je beslist reflexmatig, in een split-second en gebaseerd op eerdere ervaringen. Doe ik iets? Ren ik weg? Of doe ik niets?

Angst wordt in de hersenen gereguleerd. Stress prikkelt dit hersengebied en zorgt ervoor dat het rationele denken onder druk komt te staan.

Angstreductie door Tactiel Stimulering
De methode Tactiel Stimulering brengt ruimte om op een neutrale manier te kijken naar angst te kijken en wat er werkelijk speelt. Is de angst reëel of slechts een kortstondig gevoel waardoor het brein getriggerd wordt en op slot gaat? Tactiel Stimulering kan leiden tot angstreductie en haalt het brein uit de verkramping.

Faalangst te lijf met Tactiel Stimulering
Faalangst is gekoppeld aan onzekerheid en onzekerheid ontstaat door je eigen gedachten. Het kan leiden tot een verkramping van het brein, waardoor je het gevoel hebt dat je zaken niet meer weet.

Faalangst en examenvrees liggen dicht bij elkaar. Dat is niet raar, omdat examenvrees een vorm van angst die de toegangsweg tot je geheugen blokkeert. Om de verkramping op te heffen, dien je stevig met beide voeten op de grond te staan en diep adem te halen. Je hebt niet je hoofd maar je lichaam nodig. Tactiel Stimulering leidt tot angstreductie door jou met je lijf in contact te brengen. Je gaat je lekkerder voelen en juist dat zorgt ervoor dat faalangst niet langer jou beheerst, maar jij de faalangst.

Meer weten over Tactiel Stimulering? Schrijf je nu in voor de basisopleiding Tactiel Stimulering bij School of Touch en volg de cursus Rust bij acute Stress.