Zwangerschapsmassage - School of touch Zwangerschapsmassage - School of touch

Zwangerschapsmassage

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

In de opleiding Zwangerschapsmassage van School of Touch leer je werken met de methode Tactiel Stimulering. Dit is een respectvolle en zorgzame aanrakingsmethode waarbij het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd wordt. Hieronder wordt verder uitgelegd hoe de zwangerschapsmassage een positieve werking heeft op de zwangerschap en bevalling.

Unieke ondersteuning voor zwangere vrouwen
Tijdens de zwangerschap zorgen hormonen voor lichamelijke en psychische veranderingen.  Hierdoor kan een zwangere vrouw geestelijk en lichamelijk uit balans zijn. De zachte aanrakingen en de activering van het hormoon oxytocine tijdens de Zwangerschapsmassage – Tactiel Stimulering geven een gevoel van rust, ontspanning, herstel en verbondenheid. Deze positieve effecten zorgen weer voor balans in lichaam en geest, zodat zwangere vrouwen meer vertrouwen krijgen in de zwangerschap en bevalling.

Oxytocine tijdens en na de bevalling
De zwangerschapsmassage – Tactiel Stimulering geeft een optimaal effect op het geactiveerde oxytocinesysteem tijdens de bevalling. Het hormoon oxytocine vermindert namelijk pijn en activeert de weeën. Bovendien stimuleert het de toeschietreflex van moedermelk. Ook na de bevalling zorgt Tactiel Stimulering voor een sneller lichamelijk herstel en worden psychische klachten verlicht.

Na de 12 daagse Basisopleiding in Tactiel Stimulering volgt er nog een 13de dag, een specialisatiedag met  gastdocent Ina Bastiaans; BIG geregistreerde verloskundig, Senior-docent Academie Verloskunde Maastricht, Tactiel Therapeut. Zij zal dieper ingaan op Tactiel Stimulering als behandelmethode rondom zwangerschap en geboorte. Theorie en adviezen en aanpassingen voor het behandelen van de zwangere vrouw.