Opleiding voor sportmasseurs - School of touch Opleiding voor sportmasseurs - School of touch

Opleiding voor sportmasseurs

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Als sportmasseur wordt er vaak van je verwacht dat je je cliënt stevig aanpakt en ‘voor goud’ gaat. Hoe mooi is het echter dat je als sportmasseur aan jouw palet een kleur kan toevoegen die meteen een geheel andere dimensie opent? De zachte aanrakingsmethode Tactiel Stimulering is een perfecte toevoeging aan het werkveld van een sportmasseur en werkt dieper door dan aan de oppervlakte lijkt.

De kracht van de zachtheid
Op de Internationale Massage Vakbeurs bij de stand van School of Touch nam een sportmasseur plaats om een Tactiel Stimulering handmassage te ervaren. In de voorbereiding merkte hij op dat hij sceptisch was over de methode. De instant-ontspanning die door alleen al massage van de handen in luttele minuten bereikt werd, verbaasde hem enorm. De ervaring verspreidde zich onder zijn groepsgenoten. Die middag heeft menig sportmasseur zich laten verrassen door de effecten van Tactiel Stimulering.

Tactiel Stimulering voor sporters
Juist bij sporters is het van essentieel belang dat zij in verbinding met zichzelf blijven. Met Tactiel Stimulering verminderen we faalangst en verbeteren we het lichaamsbesef waardoor propriocepsis nog verfijnder afgeregeld kan worden. Alles wordt in het teken gezet om de sporter ontspannen en vol zelfvertrouwen een topprestatie te kunnen laten leveren.

Wil jij je als sportmasseur onderscheiden?
Door een combinatie van Sportmassage en Tactiel Stimulering breng je het beste van beide werelden samen. Met de stevigheid van massage zorg je in de voorbereiding dat spierknopen en stramheid verdwijnt. Tactiel Stimulering zorgt voor het neurologische gedeelte van ontspannen, verbinding en zelfvertrouwen. Daarnaast zorgt de zachte aanraking van Tactiel Stimulering voor een bespoediging van het herstel.

Een lesdag wordt verzorgd door de landelijk bekende sportpsycholoog en gastdocent Jan Looman. Jan kent de Tactiel Stimulering persoonlijk en heeft twee mensen op laten leiden door School of Touch waar hij actief naar doorverwijst.