Opleiding massagetherapeut - School of touch Opleiding massagetherapeut - School of touch

Opleiding massagetherapeut

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

In de maatschappij zijn massage en massagetherapeut over het algemeen bekende termen. Binnen School of Touch leiden we je op in unieke aanrakingsmethodes, zoals Tactiel Stimulering, wat soms ook een zachte massage wordt benoemd. Vandaar dat we in deze site beide termen gebruiken, onze studenten leiden we op tot Tactiel Therapeut in plaats van massagetherapeut. Als therapeut in wording leer je met de methode Tactiel Stimulering niet de spieren masseren, maar juist de tastreceptoren in de huid activeren (de tastzin). De tastreceptoren geven informatie via het zenuwstelstel door aan het brein, waardoor het oxytocinesysteem wordt geactiveerd. Het primaire effect op jouw cliënten is ontspanning van lichaam en geest. Lees meer Waarom Tactiel Stimulering.

Specialist in aanraking
Na de opleiding Tactiel – Massagetherapeut kan je jezelf met recht ‘specialist in aanraking’ noemen. Met het diploma Tactiel Therapeut op zak ben je breed opgeleid op het gebied van professionele aanraking. Met de zachte aanrakingstherapie / massage zorg jij bij jouw cliënten voor ontspanning van lichaam en geest.

Je leert:

  • de fundamenten van Tactiel Stimulering
  • hoe je het beste met je cliënt kunt communiceren
  • hoe je adequaat kunt omgaan met eventuele problemen
  • hoe je aanpassingen in behandeling in kunt zetten
  • welke concrete tips en oefeningen je jouw cliënten kunt meegeven
  • hoe je goed voor jezelf zorgt op het gebied van lichaam en geest zodat je het goede voorbeeld geeft aan jouw cliënten.

De modulaire opleiding Tactiel – Massagetherapeut van School of Touch is nog in ontwikkeling. Je kunt al starten met de eerste modules. Elke module wordt na een goed resultaat afgesloten met een certificaat. Wanneer je alle verplichte modules hebt afgerond ontvang je het diploma tot Tactiel Therapeut.

Modules opleiding Tactiel – Massagetherapeut:
Klik voor meer informatie en inschrijving van elke module op de desbetreffende naam.
12-daagse Basisopleiding Tactiel Stimulering – meld je aan
8-daagse Verdiepingsopleiding
1 dag Rust bij Acute stress (Hands-on)
1 dag Cursus voor ouders (Liefdevolle Aanraking)
2-daagse Communicatie
12-daagse HBO Medische basisvakken volgens plato eindtermen te volgen bij opleider Con Amore
Andere modules zijn nog in ontwikkeling