Cursus voor mantelzorgers - School of touch Cursus voor mantelzorgers - School of touch

Cursus voor mantelzorgers

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Emmy de Ligny, docent van School of Touch, zet zich naast haar werk al jaren in als mantelzorger. Ze weet als geen ander dat mantelzorg een belangrijke rol speelt in de kwaliteit van leven bij chronisch zieken of hulpbehoevenden. Het expertisecentrum Mantelzorg toont aan dat veel mantelzorg gericht is op de ouders, maar ook dat 14% van de mantelzorgers biedt hulp aan een partner. Door mantelzorg kunnen deze chronisch zieken of hulpbehoevenden langer thuis wonen en kan er meer tijd en aandacht besteed worden aan de relatie met de desbetreffende persoon.

Het stimuleren van de relatie in mantelzorg
Een goede relatie tussen de mantelzorger en de hulpbehoevende is belangrijk voor de gezondheid van de hulpbehoevende. Deze relatie stimuleert namelijk het rust- en verbondenheidsysteem door gevoelens van ondersteuning en warmte. Daarnaast kan liefdevolle aanraking de relatie tussen mantelzorger en hulpbehoevende versterken. Daarom biedt School of Touch speciaal voor mantelzorgers een cursus aan die in het teken staat van ‘liefdevolle aanraking’.

Unieke cursus voor de mantelzorg
In de cursus voor Mantelzorgers van School of Touch leer je een eenvoudige, zachte vorm van massage, die gebaseerd is op
Tactiel Stimulering. Onderzoeken hebben aangetoond dat deze eenvoudige aanrakingsmethode oxytocine aanmaakt. Dit zogenaamde gelukshormoon vermindert stress en versterkt de band met anderen. In deze cursus leert School of Touch je dus door middel van liefdevolle aanraking het verschil te maken voor jouw dierbare persoon, zoals je ouders of partner voor wie je zorgt.

Wil jij in de mantelzorg waarde toevoegen aan het mooie werk dat je al doet? Schrijf je dan in voor de cursus voor Mantelzorgers bij School of Touch!

Ook interessant voor de mantelzorg: